Няма значение, че целият свят е против мен…

Да си индивидуалност в този свят е най-голямата смелост.  За да бъдеш индивидуалност, имаш нужда да стъпиш на възможно най-голямото безстрашие. Няма значение, че целият свят е против мен.  Това, което е важно, е, че моят опит е валиден.

Аз не гледам числата, броя на хората, които са с мен. Гледам валидността на моя опит – дали просто повтарям думите на някой друг като папагал, или източникът на моите думи е собственият ми опит. Ако е собственият ми опит, ако е част от моята кръв и плът, тогава и целият свят да е на обратното мнение, тогава пак аз съм прав, а те грешат. Това е без значение, аз нямам нужда от техните гласове, за да се чувствам прав.  Само хората, които носят мненията на другите имат нужда от подкрепата на другите.

В себе си ти носиш скрит шедьовър, но си застанал на пътя му. Просто се отмести и той ще се разкрие. Всеки човек е шедьовър, защото Бог никога не създава нещо по-малко от това. Всеки носи този шедьовър скрит в продължение на много животи, без да знае кой е, опитвайки се на повърхността да стане някой. Откажи се от идеята да ставаш някой, защото ти вече си шедьовър. Не можеш да бъдеш подобрен. Трябва само да го откриеш, да го познаеш и осъзнаеш.  Сам Бог те е създал.  Не можеш да бъдеш подобрен. 

Ошо

Сподели с Приятели
Back to Top