Към тези, които все още страдат

Понякога изглежда,че това никога няма да свърши. Знам как то те изяжда. Знам как те изпълва и от него ти се повдига и в същото време как издълбава дълбока празна дупка някъде в теб, която никога не е задоволена.
Знам какво да се чувстваш сякаш имаш превръзка на очите. Сякаш не можеш да видиш хората около теб, които те гледат така, сякаш си магия. Които ви гледат така, сякаш сте самата любов.
(Те са там.)
Знам също, че вероятно си прочел цял милион от онези писма, които ви казват да се пуснете от тъгата и се надявам, че си се научил да казваш “глупости!“ за тях.
Аз не искам да ти кажа да се пуснеш. Не искам да ти кажа да се откажеш от това и да продължиш напред. Знам, че след като се предадеш, то ще се пусне от теб. Знам, защото това се е случило с мен. Това се случва отново и отново. И знам, че ще се предадеш, но само когато си добре и си готов.

Аз не знам в какво вярваш, но се надявам да вярваш в себе си. Надявам се да вярваш във всяка доброта, която откриеш в света, защото тя е и в теб.
Сигурно знаеш, че няма чудодейни лекове. Ти няма да обичаш себе си от утре, точно както няма да отслабнеш с 10 паунда, нито да напълнееш с 10 паунда утре. Сигурно знаеш, че аз никога няма да ти предложа този вид сделка и че всеки път, когато някой го прави, трябва да внимаваш.
И сигурно знаеш, че във всеки един момент има възможност за избор. Какво ще избереш?
Научи се да позволяваш на болката и гнева и мъката да те обливат и да ги пускаш да си тръгнат. Те ще си тръгнат.
Не е нужно да се усмихваш. Аз няма да те карам да го правиш. Не е нужно да си щастлив. Аз няма да те карам да си.
Но сложи ръце върху сърцето си. Дръж ги там, просто за известно време.
Надявам се някой ден да осъзнаеш, че си жив.
Ти си цялостта и страховете, и смелостта, и разочарованията, и притесненията и ти си мой приятел. „Ти не си само капка в океана, ти си целия океан в една капка.“ Ако трябва да вярваш на каквото и да е, вярвай в това.
Ще научиш как да се лекуваш. Ще научиш какво означава смелост и ще откриеш, че вече знаеш как да я използваш. Ще се научиш как да се грижиш за себе си в моментите “между“, и ще разбереш, че това са моментите, които са най-ценни. Може би ще го разбереш днес. Може би утре. Може би това ще отнеме целия ти живот. Аз още се уча.

Alyza Moore

Сподели с Приятели
Back to Top