Петте най-чести грешки на търсещите щастие

1.Не смятайте, че вече сте пропуснали своя шанс. В живота на всеки от нас има възходи и падения, грешки и успехи, но, по правило, той е справедлив. Той е такъв, какъвто трябва да бъде. И не си мислете, че сте пропуснали „точното“ време. Всяка отминала ситуация ви е довела именно до момента, в който сте сега. И във всеки един момент от живота си, включително и в настоящето, започвате всичко наново. Ако имате смелостта да си признаете, че ви е страх, ако може да се смеете до сълзи и да говорите, когато гласът ви се тресе от нерешителност, ако имате достатъчно увереност да помолите за помощ, когато ви е нужна, и мъдрост да приемете помощта, когато ви я предлагат… тогава имате всичко необходимо да направите живота си по-добър.

2.Не използвайте несполуките си в личните отношения като оправдания. Животът невинаги ни запознава с хора, които ни се иска да срещнем, а понякога ни представя хора, с които трябва да се срещнем – хора, които трябва да ни помогнат, да ни наранят, да ни напуснат… хора, които трябва да ни направят такива, каквито трябва да станем.

3.Не се променяйте заради другите. Колкото и да са шумни мненията на другите, не им позволявайте да решават какъв трябва да бъдете вие. Не се питайте какво у вас не им харесва, просто се запитайте защо си губите времето да се притеснявате какво мислят те за вас. Ако не вредите никому със своите действия, знайте, че правите всичко правилно. Продължавайте напред. Бъдете щастливи. Бъдете себе си. И на който не му харесва – така да бъде. Не сте длъжни да угаждате на всички наоколо.

4.Не търпете негативните хора и негативното мислене. Време е да оставите настрана всички излишни кавги и негативи заедно с онези, които ги причиняват. Обградете се с хора, които ви карат да се усмихвате. Обичайте тези, които се отнасят добре към вас и се молете за тези, които не го правят. Забравете за негативното и се настройте позитивно. Животът е твърде кратък, за да бъдете нещастни. Ние правим грешки и се препъваме, а това е част от живота и сме длъжни да продължим напред – защото именно това е неговият смисъл.

5.Не пращайте своите мисли в други времена и места, не се концентрирайте върху грешки. Този ден няма да се повтори никога повече. Наслаждавайте се. Ценете всяка секунда. Често не разбираме стойността на точно този миг, в който живеем, докато той не се превърне в спомен. И не разбираме, че точно това, което сме смятали за незначителни дреболии, всъщност е най-важното в живота ни. Ценете това, което имате, докато не се наложи да си спомните, че някога сте го имали.

Източник: www.webmiastoto.com

Сподели с Приятели
Back to Top